Koopzondag zeker doorzetten

“In januari heeft de VVD al gewaarschuwd dat zo’n 15 á 20.000 banen in gevaar komen met het inperken van de koopzondag. Toen gaven CDA en PvdA in de Tweede Kamer niet thuis. Als ze daar nu wakker worden: beter laat dan nooit”, aldus VVD-Kamerlid Ton Elias.

De wens om de koopzondag te beperken is afkomstig van de Christen-Unie en is door de twee andere coalitiepartijen CDA en PvdA volgens Elias “tegen heug en meug geslikt tijdens de formatiebesprekingen in Beetsterzwaag”.

Wat de VVD betreft wordt de koopzondag eerder verruimd dan ingeperkt. Ook zou het toestaan van koopzondagen niet meer geschoeid moeten zijn op toerismebepalingen, maar op het principe dat een winkelier zelf kan bepalen of hij zijn zaak op zondag al dan niet wil openen. “En dan is het verhaal van de zondagsrust natuurlijk onzin, want er is geen kledingzaak in Spakenburg die op zondagochtend de deuren zal openen. Bovendien is gezellig winkelen op zondag voor veel mensen óók een vorm van zondagsrust”, aldus Ton Elias.

“Ik ben benieuwd of minister Van der Hoeven over de koopzondag in het kabinet nog wat voor elkaar krijgt”, zo meent de liberaal tenslotte