Geldsmijterij Van der Hoeven moet ophouden

“Minister Van der Hoeven van Economische Zaken moet ophouden met overheidsgeld te smijten. Nu wordt er weer 1,5 miljoen euro in een kenniscentrum voor warmte gestopt dat volgens de minister, ik citeer, ‘een rol kan spelen bij het bevorderen van de informatievoorziening bij het verwezenlijken van duurzaamheidsambities’.  Wie het begrijpt, mag het zeggen. Over anderhalf miljoen euro haalt men in het parlement de schouders op, maar ik vind het verdraaid veel geld”, aldus VVD-Kamerlid Ton Elias in een reactie op mededelingen aan de Kamer van vandaag over het Nationaal Expertisecentrum Warmte.

“We moeten ophouden met dit subsidiegedoe, louter bedoeld om goede sier te maken naar milieuclubs, maar wel op kosten van de belastingbetaler. Er zijn tal van adviesbureaus, die zelf uitstekend in staat zijn om slimme dingen te bedenken om de energievoorziening milieuvriendelijker te maken. Hetzelfde geldt voor de universiteiten. We moeten schrappen in het subsidiewoud. De Minister geeft het verkeerde voorbeeld”.

Elias noemt de subsidie “een veel te duur gokje”, omdat de Minister voor drie jaar geld uitdeelt en “dan nog eens gaat kijken of het enig effect heeft gehad, dat schrijft ze nota bene zelf!”.

Van dit soort experimenten op kosten van de staat moeten we af, vindt het VVD-Kamerlid.