VVD over massa-ontslag TNT: ‘Luister eerder naar
werknemers dan naar bonden!’

VVD-Tweede Kamerlid Ton Elias vindt het onjuist dat 11.000 werknemers van TNT voor hun baan moeten vrezen, terwijl het personeel zelf heeft aangegeven bereid te zijn salaris in te leveren om ontslag te voorkomen.
Enkele maanden geleden kwamen de bonden en TNT tot een principe-akkoord waarin in ruil voor een inkomensdaling, een garantie tegen gedwongen ontslagen werd opgenomen. Dit akkoord werd door de vakbondsleden weggestemd, terwijl 74 procent van het TNT-personeel vandaag aangeeft hiermee akkoord te gaan.

Ton Elias: “Waarom luisteren we in Nederland niet naar wat de meerderheid van de werknemers wil in plaats van naar de vakbonden? Je kunt er kanon op zeggen dat het komend jaar bij veel bedrijven deze discussie speelt. Werk gaat boven inkomen. Laat de mensen zelf beslissen wat ze willen en niet de achterbannen van de vakbonden.”