VVD vraagt minister nogmaals verzet tegen
koopzondagen op te geven.

‘Sjoelen nieuw hoogtepunt na Franse grootmoeders?’

VVD-woordvoerder Ton Elias begrijpt niet dat minister Van der Hoeven zich blijft verzetten tegen de koopzondagen, zelfs nu blijkt dat winkeliers steeds vaker gebruik maken van mazen in de wet om toch op zondag open te kunnen zijn.

Elias: “Ik begrijp niet waarom minister van der Hoeven haar hakken in het zand blijft zetten over de koopzondag, want het wordt met de dag gekker. Nou heeft in Waalre weer een supermarkt een wekelijkse sjoelcompetitie bedacht om een evenementenvergunning in de wacht te slepen om open te kunnen op zondag. Na de Franse Grootmoederdag als feestelijke reden om in Amsterdam open te kunnen zijn een nieuw hoogtepunt van inventiviteit!”

De VVD roept de minister vandaag in Kamervragen opnieuw op om de wet zo te wijzigen dat een winkelier zelf kan bepalen om op zondag open te zijn of niet. Elias: “Het publiek wil het graag en het levert werkgelegenheid op. Twee ijzersterke argumenten. Maar dit kabinet luistert hardnekkig slecht: niet naar argumenten en niet naar de Nederlandse consument. Bij verkiezingen dan maar?”