Boetes voor telefonische verkoopstunters

Bedrijven die zich misdragen bij telefonische verkoop moeten een rode kaart krijgen én boetes die kunnen oplopen tot maximaal € 450.000 per overtreding.  Bovendien moet duidelijk worden welk bedrijf beboet is en waarom.

“Juist om fatsoenlijke aanbieders op de telefonische verkoopmarkt niet de dupe te laten worden van onbeschaafde stunters en cowboys, moeten toezichthouders als OPTA en de nieuwe consumentenautoriteit nu echt rode kaarten en ook forse boetes uitdelen”, vindt VVD-Kamerlid Ton Elias, die zich “ook persoonlijk groen en geel ergert aan telefonische verkopers die gewoon blijven doorbellen, ook als je je hebt ingeschreven bij het Bel-me-niet-register. Schandálig!”

Op verzoek van de VVD zal binnen een half jaar openbaar gemaakt worden welke rode kaarten en boetes aan welke bedrijven zijn uitgedeeld, zo zegde minister Van der Hoeven het liberale Kamerlid vandaag toe.

“Naming and shaming, dat moet gaan werken”, aldus Elias tenslotte.

Zie onderstaande bijlage voor het volledige persbericht.

8_april_te_over_boetes_voor_telefonische_verkoopstunters