Ontslagrecht heet hangijzer tijdens ondernemersdebat

Ontslagrecht heet hangijzer tijdens ondernemersdebat (www.telegraaf.nl)

Verplichte arbeidsongeschiktheidsverzekeringen voor zelfstandigen, versoepeling van het ontslagrecht en een verminderde regeldruk: enkele thema’s die gisteravond tijdens het Telegraaf Ondernemersdebat aan bod kwamen.  Elias haalt uit naar De Jager, die te weinig gedaan zou hebben om de regeldruk voor ondernemers te verminderen. Volgens Gesthuizen moet er ook op Europees niveau naar de huidige regeldruk worden gekeken.  In de Telegraaf van vrijdag volgt een uitgebreider verslag.

Kees Verhoeven (D66), Jan Kees de Jager (CDA), Ton Elias (VVD), Pauline Smeets (PvdA) en Sharon Gesthuizen (SP) gingen met elkaar in discussie over onder andere de versoepeling van het ontslagrecht, waar veel werkgevers al tijden op aandringen.Verhoeven gaf aan voorstander te zijn van deze versoepeling. „Veel bedrijven hebben wel de ruimte voor een extra vacature, maar durven deze niet in te vullen omdat ze bang zijn altijd aan deze persoon vast te blijven zitten. Ontslag moet makkelijker worden als het echt nodig is.” Verhoeven kreeg bijval van Elias en De Jager.

Met miljardenbezuinigingen voor de boeg en tegenstellingen wat betreft de aanpassing vennootschapsbelasting stonden de partijen tegenover elkaar. Waar de PvdA en de SP voor zijn, vinden de andere aanwezige partijen dat deze belasting voor ondernemers juist omlaag moet.

Elias haalt uit naar De Jager, die te weinig gedaan zou hebben om de regeldruk voor ondernemers te verminderen. Volgens Gesthuizen moet er ook op Europees niveau naar de huidige regeldruk worden gekeken. Vandaag is op onze site MijnBedrijf.nl een videoverslag van de debatavond te vinden. In de krant van vrijdag volgt een uitgebreider verslag.