Hoe vind je een baan in de politiek?

Hoe vind je een baan in de politiek?

Van: Stefan Slikker

Geachte heer Elias,

Mijn naam is Stefan Slikker en ik ben 15 jaar oud. Ik zit in het eindexamen van het VMBO-TL en ik ga na mijn examens de HAVO doen. Later zou ik graag de politiek in willen, ik volg de politiek daarom ook op de voet en heb mijn sectorwerkstuk ook over de politiek gemaakt. ik hoop dat u mij kan vertellen wat de beste keus voor een vervolgopleiding is als ik later de politiek in wil en misschien kunt u mij wat tips geven.

Met vriendelijke groet,

Stefan Slikker

 

Van: Elias T.M.Ch.

Dag Stefan,

Hier mijn, vooral heel praktische (!) tips:

1. Goed kranten lezen;

2. Actief worden bij een politieke partij (of jongeren-afdeling van politieke partij);

3. Begin eens met het lezen van het VVD-verkiezingsprogramma, staat op de algemene VVD-site en is in gewoon Nederlands geschreven (niet in overdreven ingewikkelde politieke geheimtaal!);

4. Met vrijwel elke studie kun je een stage lopen bij een politieke partij of medewerker worden;

5. In z’n algemeenheid geldt: hard werken, niet zeuren als er moet worden overgewerkt, op tijd komen, verzorgde kleding aan, inzet tonen en een eigen mening hebben. Als je dat allemaal serieus doet/aanpakt, heb je al van meer dan de helft van je generatiegenoten gewonnen!

6. Oh ja: en maak geen stomme spelfouten (met ‘d’ en ’t’-verwisseling bijvoorbeeld).

Succes,

Ton Elias

PS Mag ik je mailtje en mijn antwoord op mijn persoonlijke site zetten?

 

Van: Stefan Slikker

Geachte heer Elias,

Wat vind ik het leuk dat u mij een e-mailtje terugstuurt. Met tip 1,2,3 en 6 ga ik daarom ook zeker iets doen. Ik merk dat ik de meeste punten van tip 5 al heb en daar ben ik erg gelukkig mee. Ik heb alleen nog een vraag voor u, ik heb wel eens op de site van de JOVD gekeken maar ik kan nergens vinden of er een minimale leeftijd zit om je voor het JOVD in te schrijven. ik zou dit daarom graag weten, omdat ik wel geïnteresseerd ben in een lidmaatschap van het JOVD.

Met vriendelijke groet,

Stefan Slikker

PS Uiteraard kunt u mijn e-mail gebruiken op uw persoonlijke site, heel leuk zelfs. Ik ben erg benieuwd naar eventuele reacties.