Geen verplichte jaarrekening voor bloemist, bakker
en ander klein bedrijf

VVD-woordvoerder Ton Elias heeft de minister van Economische Zaken vandaag tijdens een Kamerdebat opgeroepen om kleine bedrijven vrij te stellen van de plicht om een jaarrekening op te stellen.

De VVD is voorstander van zo’n vrijstelling, omdat deze een flinke lastenverlichting voor het bedrijfsleven kan betekenen. Het gaat hierbij om bijvoorbeeld bloemenwinkels, bakkers of andere bedrijven die minder dan tien werknemers hebben en een balanstotaal dat lager is dan een half miljoen euro. Driekwart van de Nederlandse kleine bedrijven valt in deze categorie.

VVD-woordvoerder Ton Elias: “Middenstanders en kleine ondernemers zitten niet op boekhoudkundige rompslomp te wachten. Zij weten heus wel wat zij omzetten. Hiermee zijn waarschijnlijk een paar honderdduizend ondernemers verlost van een deel van hun administratieve gezeur.”

Het Europees Parlement nam begin deze maand een voorstel van deze strekking aan, maar de Europese ministerraad ligt dwars en Elias wil nu dat minister Van der Hoeven namens Nederland actie onderneemt.

Zie onderstaande bijlage voor het volledige persbericht.

24_maart_2010_persbericht_geen_verplichte_jaarrekening_kleine_bedrijven