VVD eist helderheid over koopzondagen

VVD-woordvoerder Ton Elias vindt het onbegrijpelijk dat het kabinet de beslissing over de beperking van het aantal koopzondagen wederom met een jaar uitstelt. “Dit is het zoveelste bewijs dat dit kabinet niet regeert, maar vooruitschuift.”

Elias: “Wat de consument wil, telt kennelijk niet. Laat een winkelier zelf bepalen of de winkel op zondag open is of niet. Er is geen kledingzaak in Spakenburg die zondagmorgen open wil zijn. Niemand hóeft te winkelen op zondag. Mensen kunnen ook gaan voetballen, naar het strand of naar de kerk. Winkelen en wat door de stad slenteren op zondag is in de maatschappij van vandaag óók zondagsrust! De VVD wil hierover een principieel debat en daarom heb ik vandaag een spoeddebat aangevraagd met minister van der Hoeven.”

Over de aanpassing van de koopzondag is in het regeerakkoord tijdens de kabinetsformatie volgens Ton Elias “een deal gesloten, waarbij de Christen-Unie ook een kluifje toegeworpen kreeg. Dat minister Van der Hoeven zich daar met uitstel nu weer onderuit wurmt, is politiek erg zwak. Laten we nou in de politiek eindelijk eens principieel en duidelijk kleur bekennen over de koopzondag.”