VVD bezorgd over financiële nonchalance Plasterk

De VVD is “ernstig bezorgd” over de financiële nonchalance van onderwijsminister Plasterk. Dat zei woordvoerder Ton Elias na afloop van een Kamerdebat vanavond over een nieuwe dienst voor de studiefinanciering die per 1 januari aanstaande van start moet gaan.

“In het verleden is regelmatig miljoenen aan belastinggeld vermorst met verbouwingen aan de IB-groep en de VVD weigert pertinent die fout opnieuw te maken”, aldus Elias, die wees op de 60 miljoen gulden die eind jaren negentig extra in de uitvoeringsorganisatie van de studiefinanciering moest worden gepompt.

Over de kosten van de nieuwe opzet, waarin de IB-groep uit Groningen samengaat met de centrale financiële instellingen uit Zoetermeer, was minister Plasterk onduidelijk. Elias: “Pas na lang doorvragen bleek dat de kosten in het slechtste geval dertig miljoen euro zouden bedragen. Van meer dan de helft daarvan kon Plasterk niet aangeven waar dat vandaan zou moeten komen. Maar de VVD geeft geen blanco cheques af als het over belastinggeld gaat.”

Zie onderstaande bijlage voor de volledige inbreng.

spreektekst_duo_te