VVD wil opheldering over subsidieregeling

Weer zo’n op zich goedbedoelde subsidieregeling die voor ondernemers alleen maar tot ellende leidt.”

De regeling heeft namelijk tot gevolg dat de kosten en administratieve lasten van de subsidie in eerste instantie door de ondernemer betaald moeten worden. Een subsidieaanvraag van een burger bij de overheid komt dus op het bordje van het MKB. Vervolgens is het voor de ondernemer maar afwachten of en wanneer hij het geld voor deze verstrekte subsidie terugkrijgt.

Naast de extra administratieve lasten die dit voor de ondernemer met zich meebrengt zorgt deze regeling ook voor extra druk op de financiële situatie van de ondernemer. Volgens de website waar de subsidie is aangekondigd (www.meermetminder.nl) zou het voorschot zelfs pas 12 weken later kunnen worden terugbetaald.

“Dat de ondernemer moet voorschieten is al niks en dat hij daarna nog zo lang op z’n geld moet wachten, deugt al helemaal niet. In februari kreeg ik van het kabinet al de toezegging dat facturen van de overheid binnen 30 dagen betaald zouden worden. Maar zelfs zoiets simpels krijgt dit flutkabinet niet voor elkaar”, aldus Elias tenslotte.

Zie onderstaande bijlage voor de Kamervragen.

07-10-2009_kamervragen_subsidie_dubbelglas