VVD zeer teleurgesteld in daadkracht Ter Horst over sneller betalen

VVD-woordvoeder Ton Elias vindt het “onbegrijpelijk en knullig” dat minister Ter Horst in “vage algemeenheden” blijft steken als het gaat om het aanpakken van de te late betalingen aan ondernemers door de overheid. “Kan dit kabinet nou helemaal niks?”

Elias pleitte tijdens het spoeddebat over dit onderwerp voor een boete van vijf procent voor overheidsinstellingen die facturen van het bedrijfsleven te laat betalen. De opslag zou vanaf de eerste dag dat een factuur te laat betaald wordt automatisch bovenop het factuurbedrag moeten komen. Vooralsnog heeft minister Ter Horst veel te weinig ondernomen om dit probleem aan te pakken ondanks eerdere toezeggingen van het kabinet op dit punt.
“Wat is er nou simpeler dan op tijd betalen als je het geld toch in kas hebt? Ondernemers hebben niks aan dit soort slome praatjes”, aldus Elias.

Zie onderstaande bijlage voor de volledige inbreng.

spoeddebat_slome_betalingen