PvdA-gedraai over koopzondag ‘schadelijk’

VVD-Kamerlid Ton Elias vindt “het PvdA-gedraai over de koopzondag schadelijk voor het politieke bedrijf”.

Hij reageert daarmee op uitlatingen van oud-PvdA-staatssecretaris Frank Heemskerk, die de wet op de koopzondag nu ineens wil tegenhouden. Volgens Heemskerk steunde de PvdA het initiatief om de koopzondagen in te perken eerder louter uit ”loyaliteit”.

“Eerst als PvdA voluit zo’n wet steunen en mij in de Kamer glashard tegenspreken toen ik vaststelde dat dit vooral een hobby van de ChristenUnie was en dan nu zo’n draai maken, is ongeloofwaardige politiek”, aldus Elias, die besluit: “De kiezer weet weer wat ze aan de PvdA heeft: ín het kabinet iets anders zeggen dan erbuiten; in januari nog voor beperking en in februari, kort voor verkiezingen, er weer tegen. Fraai is anders!”