‘Zomaar een voorbeeld waarom de VVD dé partij voor ondernemers is’

Geluk zit in kleine dingen, dat geldt ook voor het Kamerwerk. Ondernemer Paul Klancnik is in de problemen geraakt door bureaucratisch handelen van de overheid. Terecht wendt hij zich tot de VVD door op 6 juni een mail te sturen aan Mark Rutte.

Gezien het onderwerp zijn collega Nepperus en ik in actie gekomen door Kamervragen te stellen over deze gang van zaken en het feit dat door het bureaucratisch gebruik van regels deze ondernemer failliet dreigt te gaan. We hebben dit op 7 juni – een dag later – laten weten aan Paul Klancnik. Dat is óók de rol van een Kamerlid en dan blijkt dat een relatief klein stuk gereedschap uit de gereedschapskist van een Kamerlid, toch een groot verschil kan maken. Of zoals Paul Klancnik per mail meldde: ‘Dat is dus wat Mark Rutte bedoelt met ondersteuning van het MKB. Ik ben diep onder de indruk.’
Zie onderstaande bijlage voor de Kamervragen.

8_juni_kamervragen_elias_nepperus_nav_ondernemersmail