VVD blij met Zweedse steun tegen inperking koopzondag

De VVD is blij dat de inperking van de koopzondag nu ook in Europa onder vuur is komen te liggen.

Na eerdere vragen van Nederlandse zijde heeft nu ook de Zweedse Europarlementariër Christofer Fjellner vragen gesteld over de eventuele strijdigheid van de inperking met Europese regelgeving.

Woordvoerder Ton Elias: “Goed dat christen-democraten in Europa nu ook wakker worden en zien dat er hier in Nederland door het gedram van de ChristenUnie iets belachelijks gebeurt. Het zou minister van der Hoevens beste beleidsdaad worden, als ze dit rare knevelwetje alsnog snel intrekt!”

De VVD maakt al sinds dag één bezwaar tegen de inperking van de koopzondag. “In een tijd waarin de 24-uurs economie om de hoek staat, wil de VVD dat ondernemers zelf over de openingstijden van hun winkels kunnen beslissen.”, aldus Elias.

Zie onderstaande bijlage voor het volledige persbericht.

15_april_2010_persbericht_vvd_blij_met_zweedse_steun_koopzondag-pdf