VVD campagne is begonnen

Gister waren we in Den Bosch voor de aftrap van de landelijke verkiezingen.

Met de slogan ‘Hypotheekaftrek staat bij ons als een huis’ onderstreept de VVD dat er niet mag worden gerommeld aan de fiscale regeling voor huizenbezitters. Dat zou anders desastreuze gevolgen hebben voor Nederlandse huishoudens met een gemiddeld inkomen. ‘Deze inkomens zullen hierdoor tot wel 15 procent in inkomen achteruitgaan, tot wel 300 euro per maand.’ volgens berekeningen van het Centraal Plan Bureau  zal afschaffing van de hypotheekrenteaftrek ook slecht zijn voor de woningmarkt en de werkgelegenheid.

De VVD hekelt de plannen van de PvdA om de belastingen te verhogen. ”Dat is slecht voor de werkgelegenheid, slecht voor de bakker op de hoek en slecht voor grote bedrijven. Het zal geen economisch herstel opleveren.” de VVD staat voor belastingverlaging, het onder controle brengen van de staatsschuld en investeringen in onderwijs en infrastructuur. ”We moeten de koek niet herverdelen, maar de koek laten groeien”.