Ton Elias (VVD) in Barendrecht

BARENDRECHT – Vandaag (maandag 13 september) heeft Tweede Kamerlid Ton Elias een werkbezoek gebracht aan Barendrecht. Hij deed dat op uitnodiging van wethouder Jeroen Gebben van Barendrecht en wethouder Werner ten Kate van Lansingerland

Doel was om Kamerlid Elias te voorzien van praktijkinformatie over beleidsthema’s vanuit gemeenten die nauw aansluiten op zijn portefeuille Onderwijs.
Het bezoek werd door de twee wethouders ook benut om lokale vraagstukken naar voren te brengen.
Wethouders Ten Kate en Gebben brachten met Kamerlid Elias een bezoek aan de Focus Beroepsacademie (VMBO-praktijk). Ze kregen daar een rondleiding en praatten met leerlingen over wat zij als een verbetering zouden zien in hun opleiding. Praktijkervaring vonden de leerlingen daar heel belangrijk bij.
Beide wethouders grepen het bezoek van het Kamerlid aan om aandacht te vragen voor onderwijsvraagstukken die leven op gemeentelijk niveau. Zo gaf wethouder Ten Kate voorbeelden van de gevolgen van de onderwijswetgeving voor de lokale beleidsvrijheid. Wethouder Gebben liet zien hoe Barendrecht werkt aan talentontwikkeling van leerlingen door de versterking van de relatie tussen onderwijs en bedrijfsleven. En zowel Lansingerland als Barendrecht lieten zien hoe de lokale financiering van primair en voortgezet onderwijs is geregeld.
Aan het eind van het bezoek noemde Kamerlid Elias het bezoek nuttig en waardevol. Beide wethouders waren het hier roerend mee eens.